Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba äppelkakan med citron och kanel

 
Skriv ut

Baka en underbar äppelkaka som håller sig saftig länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker och ägg i minst 5 minuter med elvispen på högsta möjliga fart. Skär smöret i kuber och vispa i dem tillsammans med mjölk, citronsaft och citronskal.
  3. Vänd samman potatismjöl, bakpulver och vetemjöl. Rör ner i smeten. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Vänd dem i kanel och socker och vänd ner skivorna i smeten.
  4. Klicka ut smeten i en smörad och bröad form. Skär mandelmassan i strimlor och lägg på toppen. Grädda i ugnen ca 45 minuter.
  5. Servera kakan ljummen eller kall med vaniljkräm eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.