Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba hasselbackare

 
Skriv ut

Lika gott som äkta hassselbackare men med halverad tillagningstid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och snitta potatisarna. För att inte skära helt igenom kan potatisen läggas utanför skärbrädan så att kniven får arbeta med brädan som anhåll.
  2. Koka potatisarna halvfärdiga i lättsaltat vatten, det tar ca 10 min.
  3. Slå av vattnet och lägg potatisarna med snittsidan upp på ett ungssäkert fat.
  4. Pensla med smält smör, salta och strö över ströbröd.
  5. Stek potatisarna mjuka helt igenom i 225 graders ugn.
  6. Det tar ca 15-20 minuter.
  7. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.