Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba jordgubbstårtan

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En namnsdag, födelsedag, solig dag, regnig dag. allt kan firas med tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner det i äggsmeten under omrörning. Tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet.
  2. Häll smeten på en bakplåtsklädd långpanna och bred ut det jämnt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5 min.
  3. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Lägg över en fuktig handduk och låt svalna.
  4. Koka samman marsankrämen enligt anvisningen på förpackningen och låt den kallna. Vispa grädden och blanda samman med vaniljkrämen.
  5. Dela botten i 3 delar, varva bottnar, sylt, vaniljgrädde och halverade bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.