Saffransbullarna görs med kallt degspad och jäser bara en gång, antingen 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylskåp. Ta fram bullarna ur kylen medan ugnen värms upp för gräddning.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och kallt smör i klickar och hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedare. Finfördela jästen i en skål och lös upp den i den kalla mjölken. Rör ned saffranet i jäst- och mjölkblandningen och tillsätt det till mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
- Klicka ut degen i bullformar. Gör ett hål med mjölad tumme i varje bulle och lägg i ca 1 tsk hasselnötsmassa. Låt jäsa under bakduk 1 timme eller i kylskåp över natten.
- Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna. Rör ihop en glasyr av florsocker och vatten och glasera bullarna före servering.
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar