Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba saffransbullar med nötfyllning

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Saffransbullarna görs med kallt degspad och jäser bara en gång, antingen 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylskåp. Ta fram bullarna ur kylen medan ugnen värms upp för gräddning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och kallt smör i klickar och hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedare. Finfördela jästen i en skål och lös upp den i den kalla mjölken. Rör ned saffranet i jäst- och mjölkblandningen och tillsätt det till mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
  2. Klicka ut degen i bullformar. Gör ett hål med mjölad tumme i varje bulle och lägg i ca 1 tsk hasselnötsmassa. Låt jäsa under bakduk 1 timme eller i kylskåp över natten.
  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna. Rör ihop en glasyr av florsocker och vatten och glasera bullarna före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.