Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba semlor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Snabbakade semmelbullar med bakpulver som blir klara på en kvart....gör dem små och fyll dem så snart de kallnat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 bullformar på en plåt.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret i klickar och grädden.
  4. Spritsa eller klicka ut smeten i bullformarna. Släta till ytan med en vattensköljd sked.
  5. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
  6. Skär ett snitt i bullen ner mot botten, så det bildas en ficka. Eller skär av ett lock.
  7. Blanda riven mandelmassa med mjölk till en smidig massa. Smaksätt ev med rivet citronskal. Vispa grädden.
  8. Bred lite fyllning i bullfickan och spritsa eller klicka på vispgrädde. Avsluta med florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • margitkallgren 13 februari 2010

    Tack för receptet. Jag hade ett liknande som jag fått av en tant som varit i USA. Det var både gott och lättbakat, men tyvärr förkommit, Trevlig Allahjärtans dag! Margit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.