Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba skink-kalopsen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med färsk skinka i grytan kan du göra en jättegod kalops på bara 20 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken. Bryn köttet i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
  2. Fräs purjolöken lätt i lite matfett. Lägg över det i grytan tillsammans med moröterna. Tillsätt salt, kryddpeppar, lagerblad och smulad buljongtärning.
  3. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan. Späd med vatten och soja.
  4. Låt allt småputtra under lock ca 12-15 minuter. Rör då och då i grytan. Smaka av. Bjud kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.