Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbfrallor

(32 kommentarer)  
Snabbfrallor Snabbfrallor
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Snabbfrallorna jäser och gräddas på en och samma gång i ugnen. Det kan inte bli mycket enklare... Obs! Bröden sätts in i kall ugn...

Ingredienser

Instruktioner

  1. OBS! Bröden sätts in i kall ugn, 200°
  2. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
  3. Tillsätt matolja, sirap och salt.
  4. Blanda sist ner grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg.
  5. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och skär den i 16 bitar. Forma dessa till runda bullar som läggs på bakpappersklädd plåt.
  6. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmonfrö.
  7. Ställ in bullarna i mitten av den kalla ugen och sätt därefter i gång ugnen på 200°. Sätt ugnen på vanlig uppvärmning och inte på varmluft eller annan inställning.
  8. Bulllarna jäser under uppvärmningen och gräddas då temperaturen stiger.
  9. Bullarna är färdiggräddade efter ca 25-30 minuter.
  10. Lycka till! Njut av nybakade frallor!

Kommentarer (32)

  • Varadero2a 21 november 2009

    Har just bakat dessa frallor och jag säger bara, GRYMT GODA FRALLOR. Rekommenderar detta snabba bak . Klara, färdiga på en halvtimma.

  • Matlotta 22 november 2009

    Jätte goda frallor enkla att göra smskigt med nybakta frallor till lunch dessa kommer jag att baka flera gånger

  • madde_1983 26 november 2009

    väldigt goda farllor =) bakade dom nu när gubben kom hem från jobbet en snabbis, dom vart väldigt uppskatade av alla runt bordet =) kommer absolut att baka dom igen =)

  • ulle79 28 december 2009

    Goda frallor som är lätta att göra. Enkelt att få nybakt bröd till frukost

  • LindaPortos 26 januari 2010

    Super goda frallor. Gjorde dem nu i eftermiddag...

  • mz66 5 februari 2010

    Dessa bullar ska jag göra många gånger! Fantastiskt smidigt recept på goda frallor!

  • LEDIVO 6 februari 2010

    Utan tvekan blir betyget 5 från alla i familjen. Snabba o enkla att baka. Matiga och mycket goda. Kan nämna att jag använde torrjäst, vilket fungerade utmärkt. Jag blandade jästen i mjölet och tillsatte det till vätskan. //KAROLO

  • Mistys 7 februari 2010

    Frallorna var goda. Inte det godaste jag smakat men absolut helt ok. Lättheten att baka dom uppvägde dock betyget.Lättare än så här blir det inte. Ja menar är dom lätta att baka och smakar gott så är chansen att man gör dom igen större än att baka ett krångligt bröd. Så ett medelbetyg från mig och jag kommer att göra dom igen :=)

  • 05 16 februari 2010

    Supergoda tyckte alla hos oss! Tyvärr gjorde de ingen succé att spara några dagar, men vad gör det då de är så superenkla att baka och det väger upp det hela. Dessa gör vi säkert flera gånger hos oss. Tack för det enkla receptet!

  • evelinamarina 5 mars 2010

    Supergoda frallor som alla fem i familjen älskar, inte illa! Har bakat dessa varannan dag nu ett tag då de tar slut så fort! Jag byter dock ut grahamsmjölet ibland mot mer vetemjöl special, blir även det jättebra.

  • bikbok 21 mars 2010

    Låter som ett super bra recept, snabbt och lätt det gillar vi :) Ha en fin söndag. //Puuffen

  • Memelie 3 juni 2010

    Jättegoda! De blev inte så kompakta som "hembakta" frallor har en förmåga att bli. Men oj, vad små.. funderar på om man kan gör dem hälften så många och dubbelt så stora.. men då får man väl ändra lite på ugnstempen gissar jag.. någon som har en gissning?

  • Claristar 6 november 2010

    De var goda. Hade ingen speciell smak men var lätta att göra och det gick snabbt. Tyckte dock att de var lite små bullar så jag gjorde bara 12 bullar vilket passar oss bättre. Jag kommer göra dessa igen.

  • Pennie 28 december 2010

    riktigt goda o enkla det gillar vi ! tycker det blev lagom storlek passa perfekt till ett hushåll med 2 ;D

  • ALCH 9 januari 2011

    Verkligen snabbbakade. Och goda!

  • Samur 18 januari 2011

    Väldans goda bullar. Lätta att göra och det gick snabbt : )

  • Samur 24 januari 2011

    I dag gjorde jag bullarna igen. Lika goda även denna gång. Har inte fått tag på valmofrön så jag tog sesamfrön i stället. Det blev gott : D

  • ros 24 januari 2011

    Vad trevligt att du bakade mina Snabbfrallor igen Ha det så bra Mvh Ros

  • skrutten00 16 februari 2011

    Dom här är så otroligt smidiga och goda. Gör dom minst 1 gång per vecka. Brukar ha solrosfrön på och i mina. Dessutom gör jag alltid en sats med glutenfria vilket går kanon oxå. Mkt populära är dom bland tjejkompisarna när jag lägger i vitlök till en tjejkväll med lite annan plockmat.

  • sandrus 30 maj 2011

    Bakar nu, luktar underbart!! :)

  • Malan14 27 juni 2011

    Snabbt och behändigt, bra när man ska ordna mellanmål och inte har så mycket tid.

  • sivan52 24 oktober 2011

    Tack för ett super enkelt och snabbt recept har precis gjort dom och skall snart smaka dom bakat dom till mitt barnbarn som nu måste äta mjölkfritt kommer med all säkerhet att baka dom igen kram Siv

  • christincarlsson 13 november 2011

    Kanon recept. Går snabbare att göra än att köra ner och köpa :)

  • sm5 4 december 2011

    jag är bara 11, och letade efter ett enkelt recept. Då hittade jag det här receptet. Det var SUPERENKELT. REKOMMENDERAS

  • Linna5 25 februari 2012

    Det blev jättebra frallor! Jag är inte så förtjust i grahamsmjöl så jag tog rågsikt istället, och lite mera av det. Mums! Hela familjen uppskattade nybakade frukostbullar. :)

  • sedow75 23 september 2012

    Jättegoda frallor och smidiga att göra eftersom dom både jäser och gräddas på samma gång :D

  • Virvlande 3 oktober 2012

    Jättegoda! Blev väldigt omtyckta av mina gäster som ville ha mer efter att brödet tog slut.. =)

  • joalin75 8 december 2012

    underbart goda bullar måste jag säga plus att det är lätt att bara slänga ihop.. jag har även prövat att byta ut grahamsmjölet mot lika mycket havregryn också och det blev smaskigt det med!! :P Tack för att jag fått ta del av detta bra receptet!!

  • mumsbit 2 februari 2014

    Snabba, enkla och kanon goda. Alla mina tre kräsna barn gillade dom. Jag hade i lite farin socker och hade 2 dl graham och 8 dl vetemjöl sen penslade jag med ägg och lät bli vallmofrö då mina barn inte gillar det. Tack för ett jätte bra recept!

  • Pappisen 21 juli 2014

    Stora fina bullar blev det. Jag har använt vallmofrön, linfrön, solrosfrön, sesamfrön och riven ost på mina. Ost var en höjdare att ha på.Har bakat dessa bullar flera gånger, ett favoritrecept.

  • emaxen 17 oktober 2014

    Viklka goda o lättbakade frallor, håller sig saftiga i flera dagar. Hade i rivna morötter och äpple. Kommer att bakas ofta. Tack för ett lyckat recept. Ha en trevlig helg/ emaxen

  • timiti 14 december 2014

    Verkligen supergoda och bakade många gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.