Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbgryta med köttfärs och kokos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här receptet förekommer i flera varianter och man kan ju anpassa som man vill men det som gör det är kombinationen curry, jordnötter och kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka äpplet Strimla purjolöken och hacka löken. Bryn det tillsammans i en gryta med lite curry. Ta ur blandningen ur grytan och lägg åt sidan medan du bryner köttfärsen. Lägg sen tillbaka lök och äpplelblandningen i grytan och blanda om. Häll sedan över de krossade tomaterna. Låt grytan sjuda ihop ett tag. Tillsätt champinjonerna. Smaka av med lite peppar och ev mer curry, men tillsätt inget salt för både jordnötterna och baconen som skall i senare är salta. Stek i en annan panna lättbaconet i små strimlor och låt det rinna av på hushållspapper. Strax innan serveringen vänder man i jordnötterna i grytan och sen strör man den stekta lättbaconen över grytan.
  2. Servera med kokt ris och kokosflingor att strö över samt i skålar tärnad gurka, tomater, gurka och majs.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SamL 2 juni 2009

    Tack :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.