Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Snabbis" smörgåstårta

(18 kommentarer)  
"Snabbis" smörgåstårta "Snabbis" smörgåstårta "Snabbis" smörgåstårta
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Efter lite snabba tips från några MK medlemmar, dvs "farmoringer" och "mama97mia" (Tack!!!) så fick jag snabbt kastat ihop denna smörgåstårta (15 minuter). Den blev väldigt god och smarrig. Hela familjen dvs gubben, dottern och husdjuren uppskattade den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grundröra: Blanda yoghurt, majonnäs och färskost. Tillsätt finhackad lök, dill och kryddor, smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda tonfisk med hälften av grundröran i en bunke. Blanda räkor och hackade ägg med resterande grundröra.
  3. Lägg lite blandad sallad på en tallrik/uppläggningsfat. Lägg fyra skivor formfranska och bred på tonfiskröran. Lägg fyra skivor formfranska ovanpå och bred på räkröran. Lägg fyra skivor formfranska på räkröran och bred på ett tunt lager färskost, garnera därefter tårtan med sallad, räkor, ägg, citron eller efter eget behag.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • hermana 29 mars 2009

    Den ser verkligen god ut. Det verkar katten tycka också;) Ska prova receptet någon dag.

  • annelieberggren 29 mars 2009

    En sann djurvän delar alltid med sig av sina godsaker, hästar som katter.... det bevisar att de är goda rätter du gör.

  • Mellanbellan 29 mars 2009

    Den är verkligen jättefin, som den vackraste blomsterbukett. Att den dessutom går snabbt att göra är verkligen ett plus. Tack för ett smidigt recept.

  • Kajo72 9 april 2009

    Supergod och enkel att laga.

  • jeannettes 11 april 2009

    Hilma gott och smidigt recept! Toppbetyg :)

  • dana 14 april 2009

    hej mm vad det låter gott;.) ska prova

  • stepp567 6 juli 2009

    Låter gott,ska prova den en dag:)

  • bagarmaggan 5 maj 2011

    Åh vad god den verkar vara. Otroligt vacker smörgåstårta dessutom!

  • karin308 5 maj 2011

    Gjorde den igår och den var verkligen kanongod!! kommer att använda tonfiskröran och göra tonfiskbaguetter!!

  • prowom 7 maj 2011

    tror du inte den blir bättre om den får 'dra' över natten?

  • LaJefa 9 maj 2011

    Jo, det tror jag--dvs att den blir bättre om den får stå o dra, men detta recept var när jag hade panik o var tvungen att göra ngt snabbt. Har man ej bråttom så blir det helt klart godare och saftigare om den får stå o dra :)

  • nick 12 maj 2011

    Det är räkor i lake som du använt denna gång va?

  • nauvahh58 15 juni 2011

    15 minuter.....du borde komma in i Guiness rekodrbok.....inte en chans på 15 minuter......

  • LaJefa 15 juni 2011

    Helt säkert...det tog bara 15 minuter...men OK...hade färdig kokta ägg...räkorna sköljde jag i kallt vatten tills dom tinade. Jag hade jättebrådis...skulle hämta mannen på flyget o ville ju ha ngt gott att bjuda på tills han kom hem ( efter 6 månader)...Men ja...kanske jag borde anmäla mig till Guiness RB :) Ta ett rejält tag i kniven o ställ äggklockan...så ska du se att du fixar det på 15 minuter...:) God Luck!

  • LaJefa 15 juni 2011

    oxå heter det good luck...o inte god luck :) Missade ett o :=)

  • Pita2 10 oktober 2011

    Jättegott! Dock tog det mig bra mycket mer än 15 minuter, men jag hade vare sig färdiga ägg eller skalade räkor till hands. Jag tyckte grundröran smakade lite väl mycket majonnäs så jag hade i mer örtost, och tog istället grekisk yoghurt uppe på tårtan, och det blev bra. Tack för ett jättebra recept!

  • trude11 1 januari 2012

    Hej Eva! Ska jag göra en smörgåstårta åt oss? Spara i så fall receptet. Kram, mamma

  • GrevinnanGullviva 11 maj 2014

    Den godaste smörgåstårtan jag har gjort någonsin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.