Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbjäst rågbröd

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gör degen i food processor, jäs och häll direkt i smord form. Voila! Lätt som en plätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Läg vatten, smulad jäst, salt, brödkryddor, olja och honung i food processorns skål, rör om snabbt. Jäs i 5 minuter. Tillsätt sen rågsikt och blanda med knäppa av och på-metoden tills degen släpper skålen och ser rätt blank ut.
  2. Jäs 30 - 45 minuter i skålen.
  3. Smörj under tiden en brödform med olja eller margarin.
  4. Håll upp degen direkt i formen, släta ut och sprinkla över lite mjöl på toppen. Jäs ca 20 - 30 minuter.
  5. Grädda ca 30 minuter i 200 grader. Låt svalna i duk på galler.
  6. Voila! Gott bröd utan att knåda.... :-)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.