Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbkaka med rabarber

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En rabarberkaka som blir bäst om du arbetar samman smeten i en matberedare. Efter ca 20 minuter i ugnen har du en härlig kaka till en kopp te eller kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och kör i matberedare så att det finfördelas. Häll i mjölken och låt allt blandas. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Skär rabarberen i centimeterstora bitar. Fördela rabarberbitarna i formen och tryck ner dem helt lätt i smeten. Strö lite socker och små bitar av smör över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.