Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabblagad isterband med skånsk potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammal hederlig husmansrätt, som går snabbt att laga om man använder djupfryst, tärnad potatis. För dig som vill vara ännu snabbare finns både pulversås och färdiglagad sås på tetra som kan användas till den här rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek isterbanden i en stekpanna eller i ugnen.
  2. Smält smöret till såsen i en kastrull, ta av från värmen och rör ner mjölet.
  3. Koka upp buljongen i en annan kastrull.
  4. Ställ tillbaka den första kastrullen på värmen och späd redningen med buljongen, lite i taget under ständig omrörning.
  5. Rör även ner grädden och krydda med soja, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 5 minuter, rör om då och då.
  6. Skala och hacka den gula löken och fräs den i smör.
  7. Tillsätt den tärnade potatisen och låt den fräsa en kort stund, slå över såsen.
  8. Låt alltsammans puttra tills potatisen är mjuk, 5–8 minuter.
  9. Vänd ner rödbetshack, kapris och senap i den stuvade potatisen, krydda med salt och peppar. Servera med isterbanden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.