Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbsaltad Västeråsgurka Slanggurka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Liknar den snabbsaltade gurkan man kan köpa på sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gurka: Slanggurka eller västerås gurka. Dela slanggurkan i ca 1 dm stor bitar och gör små hål runt om varje bit med en provsticka eller gaffel. Västeråsgurkan, gör små hål runt varje gurka med en provsticka eller gaffel. (detta för att grukan ska suga åt sig lagen snabbare).
  2. Blanda i dillfrön efter egen smak. (jag brukar krossa dem lite för att få mer smak) Lägg i grukorna, inte för mycket. Lagen måste täcka alla gurkor. Täck med lock och låt stå i kylskåpet. Sedan kan man börja äta efter ca 1½ till 2 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.