Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbstekt kotlett ed stuvad spetskål, grönsaker och nudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stuvad kål till kött är klassiskt, men här får rätten en spännande asiatisk tvist. Spetskål påminner mycket om vitkål, men bladen är tunnare och smaken lite mildare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spetskål: Rensa chilin och finhacka den. Ta bort de yttersta bladen på spetskålen och skär den i breda klyftor så att de fortfarande hänger ihop vid stocken. Koka upp kokosmjölken i en stor kastrull. Lägg i kålen och låt den koka tills den är mjuk men har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt den finhackade chilin och smaka av med limesaft och lite salt före servering.
  2. Skär kotletterna i tunna strimlor och vitlöksklyftan i tunna skivor. Ansa salladslöken och skär den i 4 cm långa bitar. Halvera tomaterna. Bryn köttstrimlorna i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt all lök och tomater och låt det fräsa med en kort stund. Häll i sojan och koka upp.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera dem direkt till köttet och kålen. Strö lite jordnötter över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.