Stuvad kål till kött är klassiskt, men här får rätten en spännande asiatisk tvist.
Spetskål påminner mycket om vitkål, men bladen är tunnare och smaken lite mildare.
Instruktioner
- Spetskål:
Rensa chilin och finhacka den. Ta bort de yttersta bladen på spetskålen och skär den i breda klyftor så att de fortfarande hänger ihop vid stocken. Koka upp kokosmjölken i en stor kastrull. Lägg i kålen och låt den koka tills den är mjuk men har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt den finhackade chilin och smaka av med limesaft och lite salt före servering.
- Skär kotletterna i tunna strimlor och vitlöksklyftan i tunna skivor. Ansa salladslöken och skär den i 4 cm långa bitar. Halvera tomaterna. Bryn köttstrimlorna i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt all lök och tomater och låt det fräsa med en kort stund. Häll i sojan och koka upp.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera dem direkt till köttet och kålen. Strö lite jordnötter över.
Publicerat den
2 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar