Den österrikiska strudeln har här fått en medelhavsfyllning med paprika och fetaost. Här används färdigkavlad smördeg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och tärna paprikorna. Strimla purjolöken.
- Fräs chili, paprika och purjolök i matfettet i en stekpanna. Låt blandningen kallna.
- Tärna fetaosten. Blanda grönsakerna med osten. Smaka av med timjan, salt och peppar.
- Rulla ut smördegsplattan. Lägg grönsaksfyllningen som en sträng mitt på degplattan.
- Rulla ihop smördegsplattan. Nyp till i kanterna så att fyllningen inte rinner ut under gräddningen.
- Lägg degrullen på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Pensla rullen med uppvispat ägg.
- Grädda strudeln mitt i ugnen cirka 20 minuter. Servera nygräddad.
Publicerat den
17 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar