- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Spansk rätt som är fantastisk med bröd att doppa i den goda såsen.
Instruktioner
- Lägg snäckorna i blöt i kallt saltat vatten i ca 2 timmar, vilket bör räcka för att få bort det mesta av sanden i dem.
Lägg saffranen i en skål med 2 msk hett vatten och låt dra.
- Värm oljan i en gryta och tillsätt löken. Låt den svettas utan att ta färg, ca 3 minuter. Tillsätt sedan vitlök, sherry, tomatpuré, persilja, paprika, kajennpeppar, saffran med vattnet och ytterligare 350 ml vatten.
Koka upp och låt sjuda i 4 minuter.
- Häll i snäckorna och täck med lock, låt koka i 4 minuter till dess att snäckorna öppnat sig. (släng dem som inte öppnat sig)
Rör ner mandeln och låt koka ytterligare 1 minut.
Dra grytan från värmen och låt stå i 5 minuter täckt med lock.
- Servera!
Publicerat den
28 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar