Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snäckor i saffranstomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Spansk rätt som är fantastisk med bröd att doppa i den goda såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg snäckorna i blöt i kallt saltat vatten i ca 2 timmar, vilket bör räcka för att få bort det mesta av sanden i dem. Lägg saffranen i en skål med 2 msk hett vatten och låt dra.
  2. Värm oljan i en gryta och tillsätt löken. Låt den svettas utan att ta färg, ca 3 minuter. Tillsätt sedan vitlök, sherry, tomatpuré, persilja, paprika, kajennpeppar, saffran med vattnet och ytterligare 350 ml vatten. Koka upp och låt sjuda i 4 minuter.
  3. Häll i snäckorna och täck med lock, låt koka i 4 minuter till dess att snäckorna öppnat sig. (släng dem som inte öppnat sig) Rör ner mandeln och låt koka ytterligare 1 minut. Dra grytan från värmen och låt stå i 5 minuter täckt med lock.
  4. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.