Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snäll fiskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mild och mättande fiskgryta där allt tillagas i en och samma panna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv moroten grovt eller finhacka den. Hacka löken. Finstrimla purjolöken. Skala potatisen.
  2. Smält smör i en stor stekpanna eller en vid kastrull. Fräs lök, morot och hälften av purjolöken utan att de tar färg.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ett par sekunder. Häll på vin, grädde, vatten och buljong. Tillsätt dillen och citronsaft.
  4. Låt koka upp och lägg i potatisen, ju mer finfördelad den är ju fortare blir grytan färdig. Låt puttra i 20 min.
  5. Dela laxfiléerna i bitar. Lägg i fisken, paprikan och resterande purjolök i grytan och låt puttra ytterligare i 5-10 min tills fisken är klar. Salta och peppra efter smak.
  6. Vid servering, strö över lite mer dill och lägg en klick crème fraiche på toppen av varje portion och gärna en klick röd rom. Ha citronklyftor tillgängligt om någon vill ha en syrligare smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.