En mild och mättande fiskgryta där allt tillagas i en och samma panna.
Instruktioner
- Riv moroten grovt eller finhacka den.
Hacka löken.
Finstrimla purjolöken.
Skala potatisen.
- Smält smör i en stor stekpanna eller en vid kastrull.
Fräs lök, morot och hälften av purjolöken utan att de tar färg.
- Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ett par sekunder. Häll på vin, grädde, vatten och buljong. Tillsätt dillen och citronsaft.
- Låt koka upp och lägg i potatisen, ju mer finfördelad den är ju fortare blir grytan färdig. Låt puttra i 20 min.
- Dela laxfiléerna i bitar. Lägg i fisken, paprikan och resterande purjolök i grytan och låt puttra ytterligare i 5-10 min tills fisken är klar. Salta och peppra efter smak.
- Vid servering, strö över lite mer dill och lägg en klick crème fraiche på toppen av varje portion och gärna en klick röd rom. Ha citronklyftor tillgängligt om någon vill ha en syrligare smak.
Publicerat den
11 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar