Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snaps med citron och svartpeppar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En snaps passande till midsommar och till sillen, eller med is i och som en apertif före maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och borsta citronen väl och skala av det yttersta tunna gula skalet med en potatisskalare.
  2. Lägg citronskal, rosmarin och peppar i en glasburk med lock.
  3. Fyll på med brännvin och sherry. Sätt på locket och låt burken stå i rumstemperatur 24 timmar.
  4. Sila upp snapsen på flaska och den är färdig att avnjutas. Snapsen vinner inte på ytterligare lagring.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nyttnamn 27 juni 2008

    Uppskattades otroligt av våra gäster på midsommar - dock med en liten ändring... jag trodde jag hade citron den dagen jag bestämt mig för att göra snapsen - men hade bara lime. Så, jag använde limen och det blev jättegott! Aningens mer beska kan jag tänka mig än om jag tagit citron, men resultatet blev bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.