Det här är riktiga kaloribomber, men de är så vansinnigt goda att de är värda den där extra löprundan!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp och blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Skiva ner det inte alltför kalla smöret och arbeta samman till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Rulla ut degen i en tjock rulle och skär 35 skivor, tryck ut skivorna i aluminiumformar (jag föredrar att rulla varje skiva till en boll i händerna och sedan platta till mellan handflatorna och lägga ner i formen).
- Blanda jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker till en slät kräm och fördela i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter.
- Gör under tiden chokladkrämen genom att blanda smör, vispgrädde, kakao och socker i en kastrull. Värm under omrörning och låt koka tills krämen tjocknat, ca 7-8 minuter. Låt kakorna svalna någon minut så att de sjunker ner och det bildas en liten grop i varje. Skeda upp chokladkrämen i mitten av formarna.
Publicerat den
25 februari 2013
Kommentarer
Skriv kommentar
Det där är ett recept i min smak! Skall testas! :D