- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ljuvlig kladdig chokladkaka med salt och sött i en underbar kombination.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
- 2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
- 3. Skär godiskolorna i bitar.
- 4. Strö kolorna över smeten.
- 5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
- 6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.
- 7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.
Publicerat den
7 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar