Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snickerskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ljuvlig kladdig chokladkaka med salt och sött i en underbar kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
  2. 2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. 3. Skär godiskolorna i bitar.
  4. 4. Strö kolorna över smeten.
  5. 5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
  6. 6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.
  7. 7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.