Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snickerskolabars

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Farligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

Botten: Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen i en form, ca 21 x 21 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 min. Fyllning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader, rör då och då så det inte bränner i botten. Strö hälften av jordnötterna över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jordnötterna. Låt svalna. Topping: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Rör i smöret. Häll chokladen över pajen. Låt kallna helt och skär sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.