Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöägg med passionsfruktssabayon

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lätta och luftiga snöägg med en frisk sabayon av passionsfrukt som toppas med hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till fast skum. Tilllsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa en kort stund. Äggvitan ska inte blir för fast. Fördela marängsmeten i koppar som tål mikrovågsugn. Det är enklast att tillaga dem en i taget.
  2. Sätt in på full effekt ca 15 sekunder tills smeten pöser upp över kanten och inte kladdar när du tar på den med fingret. Stjälp upp snöäggen med hjälp av handen.
  3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med resten av ingredienserna i en liten kastrull. Vispa till en fluffig kräm på svag värme eller över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills krämen svalnat något.
  4. Lägg upp sabayon och snöägg. Garnera med hallon och urgröpt passionsfrukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.