Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöbakelser

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Inuti snöbakelsen gömmer sig rulltårtsbitar med bärfyllning. Kanske vinterns sötaste bakelse?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft eller 275 grader vanlig värme.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt vattnet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  3. Stjälp upp den färdiggräddade kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla papperet med vatten om det är svårt att få loss det. Bred bären eller sylten på kakan och rulla ihop, låt kakan svalna med skarven nedåt.
  4. Vispa grädden ganska hårt. Skär rulltårtan i 3-4 cm tjocka skivor, två till varje bakelse. Ställ rullarna på varandra och lägg på grädde som du formar till en topp ovanpå rulltårtsbitarna. Täck bakelsen med marsipan och skär bort överflödet.
  5. Pudra över rikligt med florsocker och garnera gärna bakelsen med ett vacker band.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.