Vattenmelonsallad med frusen melonsaft som blir snöliknande. Det går lätt att göra i matberedare eller med mixerstav
Instruktioner
- Mixa melonköttet i matberedare till en slät soppa. Sila genom finmaskig sil till en slät saft. Mät upp så att det blir 1/2 liter vätska.
- Blanda melonsaft och socker. Rör tills sockret löst sig. Häll upp i en grund form och ställ in i frysen.
- Rör om efter 30 min. Rör sedan 2 gånger till, under tiden den fryser, 2–4 timmar.
- Skär melonköttet i sockerbitsstora kuber, blanda med saft och skal från limen. Lägg upp melonsalladen i glas.
- Skrapa den frusna melonsaften med en
gaffel så att det blir raspigt och liknar snö. Lägg rikligt med melonsnö över salladen. Dekorera med mynta och servera genast.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar