Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snötäckt melonsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vattenmelonsallad med frusen melonsaft som blir snöliknande. Det går lätt att göra i matberedare eller med mixerstav

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa melonköttet i matberedare till en slät soppa. Sila genom finmaskig sil till en slät saft. Mät upp så att det blir 1/2 liter vätska.
  2. Blanda melonsaft och socker. Rör tills sockret löst sig. Häll upp i en grund form och ställ in i frysen.
  3. Rör om efter 30 min. Rör sedan 2 gånger till, under tiden den fryser, 2–4 timmar.
  4. Skär melonköttet i sockerbitsstora kuber, blanda med saft och skal från limen. Lägg upp melonsalladen i glas.
  5. Skrapa den frusna melonsaften med en gaffel så att det blir raspigt och liknar snö. Lägg rikligt med melonsnö över salladen. Dekorera med mynta och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.