Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snuda från SKÅNE

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett recept från min mormors receptsamling från tiden då man hade drängar på gården ett långkok

Ingredienser

Instruktioner

lägg fläskläggeen i en gryta och häll på vatten kokoa upp och skumma väl skala och skiva löken och lägg ner den i grytan tillsätt vitpeppar låt koka ca 90 minuter eller tills läggen är färdig ta upp läggen och låt den svalna skjölj och skala rotfrukterna ansa purjon skär i allt i ganska stora bitar koka rotfrukterna och purjon tillsammans med korngrynen i fläskspadet skala potatisen och skär den i bitar lägg ner potatisbitarna i grytan när rotsakerna är halvkokta koka det rökta fläsket och skär det i bitar och lägg ner i grytan låt alltsammans bli genomvarmt behövs mer vädska ta det rökta spadet och slå i strö hackad persilja över om så önskas servera med hårt mörkt knäckebröd med ost detta är ett långkok lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.