Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snurriga kakor på pinne

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Små fyrverkerier både i smak och färg. Så goda att man blir snurrig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta samman ingredienserna till degen. Lägg hälften av smeten i en annan bunke och färga den med röd karamellfärg. Spara den andra hälften ofärgad. Linda in de två degarna i plastfolie och låt vila i kyl 15 minuter.
  3. Kavla ut de båda degarna, gärna på bakplåtspapper och lägg den röda på den ljusa. Rulla samman försiktigt från långsidan och rulla i valfritt strössel. Låt vila i kylen ca 15 minuter innan de skärs upp. Skär i skivor, ca ½ cm, sätt i en klubbpinne om så önskas.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvara torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.