Variationerna på efterrätter är många. Här ett som kan vara lockande, inte minst för att det är ovanligt.
Instruktioner
- Piska äggvitorna till styvt skum. Blanda i strö- och vaniljsocker.
- Koka samtidigt upp mjölken i vid kastrull.
- Tag med en matsked av äggvitemassan och lägg klickar med lite avstånd från varandra i den sjudande men ej kokande mjölken.
- Tag efter 3 min upp "snöbollarna" med hålslev. Låt dem rinna av och kallna på hushållspapper.
- Gör under tiden såsen.
Vispa upp äggulorna och strösockret till skummig äggtoddy.
- Sila mjölken om det bildats skinn på den. Rör ut potatismjölet i lite av mjölken och blanda ner det i äggtoddyn. Tillsätt resten av mjölken och häll såsen i kastrullen.
- Hetta upp såsen tills den precis när kokpunkten, vispa hela tiden. Lät den svalna, tillsätt vaniljsockret och den vispade grädden.
- Häll upp vaniljsåsen i skål. Kyl den något.
Garnera med "snöbollar".
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar