Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöbollar i vaniljsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Variationerna på efterrätter är många. Här ett som kan vara lockande, inte minst för att det är ovanligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Piska äggvitorna till styvt skum. Blanda i strö- och vaniljsocker.
  2. Koka samtidigt upp mjölken i vid kastrull.
  3. Tag med en matsked av äggvitemassan och lägg klickar med lite avstånd från varandra i den sjudande men ej kokande mjölken.
  4. Tag efter 3 min upp "snöbollarna" med hålslev. Låt dem rinna av och kallna på hushållspapper.
  5. Gör under tiden såsen. Vispa upp äggulorna och strösockret till skummig äggtoddy.
  6. Sila mjölken om det bildats skinn på den. Rör ut potatismjölet i lite av mjölken och blanda ner det i äggtoddyn. Tillsätt resten av mjölken och häll såsen i kastrullen.
  7. Hetta upp såsen tills den precis när kokpunkten, vispa hela tiden. Lät den svalna, tillsätt vaniljsockret och den vispade grädden.
  8. Häll upp vaniljsåsen i skål. Kyl den något. Garnera med "snöbollar".

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.