Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar med Philadelphiakräm och Lemon curd

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Det här är bullar som smälter i munnen! Om du gillar Philadelphiaost och lemon curd så är de här bullarna ett måste. Om du fryser in bullarna- pensla dem med smör och doppa dem i socker när du tinat upp dem, annars blir de "mosiga"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm, ca 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg, kardemumma och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en kvadrat som mäter ca 30x30 cm. Dela degplattan i 16 jämnstora rutor. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Lägg en tesked av fyllningen mitt på varje ruta. Lägg en knapp tesked lemon curd ovanpå.
  3. Vik och nyp ihop kanterna, det är viktigt att kanterna sitter ihop ordentligt, annars åker fyllningen ut. Lägg bullarna med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt eller lägg dem i bullformar. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
  6. Strax innan du ska servera bullarna, pensla dem med smält smör och doppa dem i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.