Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar med saffran

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Det här kan vara de godaste saffransbullar du ätit! Saftiga och luftiga sockerbullar med smak av saffran som fylls med en god vaniljfyllning. Saffranssmaken ska bara anas. Om du ska frysa bullarna vänta med smör och socker tills du ska servera dem. Det r bra att grädda bullarna i pappersformar, annars finns det en risk att lite av fyllningen åker ut på plåten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull så att den blir fingervarm, ca 37 grader och tillsätt den till jästen och rör. Stöt saffran och en sockerbit i en mortel. Tillsätt saffran, socker, salt, smöret i bitar, äggulor och det mesta av vetemjölet till jästen. Arbeta ihop till en deg. Arbeta inte degen för mycket, den ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut degen till en rektangulär kaka som mäter 42x30 cm. Dela kakan i 20 jämnstora rutor. Blanda smör, vaniljsocker och socker i en skål. Lägg en klick av smör- och vaniljfyllningen mitt på varje ruta. Knip ihop ändarna ordentligt och lägg bullen med skarven ned i en pappersform. Ställ bullarna på en plåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under en bakduk på ett galler. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.