Lite annorlunda sockerbullar med hallonfyllning.
Instruktioner
- Smält margarin och häll sedan på mjölken.
Det ska vara 37 grader.
- Lös upp jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
- Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Tillsätt ytterligare lite mjöl. Degen är färdigarbetad när den släpper kanterna.
- Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
- Dela degen i ca 20 bitar eller mer beroende på hur stora bullar du vill ha. Forma till runda bollar. (runddriv).
- Lägg på plåt och låt bullarna jäsa i 50-60 min.
Grädda i ca 5 min på 250 grader. Ta ut och låt svalna.
- Vispa marsankrämen! (20 msk, 100 g pulver och 8 dl mjölk).
- Blanda med hallonsylt tills du tycker att smaken blir bra. Spritsa i krämen från undersidan av bullen. Använd en spritspåse och en liten slät tyll.
- Testa att dela den första för att se om du har fyllt den tillräckligt mycket. Sen kan du hålla i dom och jämför vikten för att se om det är lika mycket fyllning i alla bullar. Pensla med smällt margarin och vänd i socker.
- Kika gärna in på min blogg där jag har fler recept!
http://vea88.blogspot.com/
Publicerat den
6 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Brödet blev så saftigt och det var väldigt smidigt att spruta in kräm i efterhand istället för att vika in det som i andra recept. Jag använde ca 3- 3½ dl hallonsylt till ett paket(2 påsar) vaniljsås och det blev rätt så lagom, tyckte folk. Det blev rätt mycket kräm över.