Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar med vanilj och hallonfyllning

(1 kommentar)  
Sockerbullar med vanilj och hallonfyllning Sockerbullar med vanilj och hallonfyllning Sockerbullar med vanilj och hallonfyllning
Skriv ut

Lite annorlunda sockerbullar med hallonfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin och häll sedan på mjölken. Det ska vara 37 grader.
  2. Lös upp jästen med lite av spadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
  3. Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Tillsätt ytterligare lite mjöl. Degen är färdigarbetad när den släpper kanterna.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
  5. Dela degen i ca 20 bitar eller mer beroende på hur stora bullar du vill ha. Forma till runda bollar. (runddriv).
  6. Lägg på plåt och låt bullarna jäsa i 50-60 min. Grädda i ca 5 min på 250 grader. Ta ut och låt svalna.
  7. Vispa marsankrämen! (20 msk, 100 g pulver och 8 dl mjölk).
  8. Blanda med hallonsylt tills du tycker att smaken blir bra. Spritsa i krämen från undersidan av bullen. Använd en spritspåse och en liten slät tyll.
  9. Testa att dela den första för att se om du har fyllt den tillräckligt mycket. Sen kan du hålla i dom och jämför vikten för att se om det är lika mycket fyllning i alla bullar. Pensla med smällt margarin och vänd i socker.
  10. Kika gärna in på min blogg där jag har fler recept! http://vea88.blogspot.com/

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pleta 3 april 2011

    Brödet blev så saftigt och det var väldigt smidigt att spruta in kräm i efterhand istället för att vika in det som i andra recept. Jag använde ca 3- 3½ dl hallonsylt till ett paket(2 påsar) vaniljsås och det blev rätt så lagom, tyckte folk. Det blev rätt mycket kräm över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.