Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri Äppelkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sötad med hermesetas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
  2. Rör margarin, Lättströ och saffran eller kanel pösigt. Dela äggulorna från vitorna. Rör i äggulorna, ett i taget och kesellan.
  3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem.
  4. Häll smeten i formen.
  5. Skala ev, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar på kanten.
  7. kcal 130 kolhydrater g 7 fett g 10

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.