Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri butterkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

För alla som har diabetes m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken fingervarm. Häll över den söndersmulade jästen i degbunken. Rör om till jästen är upplöst.
  2. Tillsätt ägget och klicka ned matfettet. Blanda i sötmedlet och saltet. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt den vila under bakduk 40 min.
  3. Blanda ingredienserna till första fyllningen. Mät upp mjölken till fyllning 2 i kastrull med marsanpulvret och sötmedlet. Sjud under omrörning till krämen tjocknat. Ta genast kastrullen av plattan och låt smeten svalna.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den samman lätt. Kavla sedan ut degen och bre på fyllning 1, rulla sedan samman degen.
  5. Skär degrullen i skivor och lägg i en rund form ca 28 cm i diameter. Ställ kakan att jäsa i 40 min.
  6. När kakan jäst lägg en klick av fyllning 2 i mitten på varje bulle. Pensla kakan med uppvispat ägg. Strö på flagad mandel., grädda i cirka 30 minuter, 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.