- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Som diabetiker har jag svårt att hitta bra och goda recept som är sockerfria och utan artificiellt sötningsmedel. Efter lite olika prov och resultat kom jag fram till detta recept som även fungerar bra som fruktpuré till småbarn. Då utelämnas givet vis konserveringsmedel och askorbinsyran ersätts med pressad citron.
Instruktioner
- Börja med att skala och riva päronen på den grova sidan på rivjärnet. Se till att inte riva så något av kärnhuset kommer med.
- Häll i alla ingredienser utom natriumbensoaten i bunken till din bakmaskin.
- OBS!
Börja med en liten mängd vatten och späd efter hand. Mängden vätska i receptet är beroende på hur mycket vätska päronen släpper. Jag brukar börja med hälften av vattnet.
Om man vill ha päronpuré som då ska vara lite lösare så tillsätt lite mer vätska
- Starta maskinen på ditt marmeladprogram
- och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av päronmarmeladen.
Natriumbensoaten får inte koka mer än max en två minuter, för då kan en besk smak uppstå.
- Slå över det varma päronmarmeladen på väl rengjorda burkar och förslut direkt!
Publicerat den
13 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar