Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri Skånsk äpplekaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna smakar som vanlig fast det är sötningsmedel. Kanon!!!!!!!!!! Jag kom på den här när jag fick diabetes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena, skiva dom. Smöra en ugnsform och ströa den.
  2. Tag äppleskivorna i en skål och strö på canderell och mycket kanel. Blanda runt så alla skivorna får socker och kanel på sig.
  3. Lägg skivor på bottnen av ugnsformen. På varje lav strör du ströbröd, kanel och lite canderell. Gör samma på översta lavet också och klicka ut smör ovanpå.
  4. Sätt in i ugnen på 225 grader tills den är al dente och har fått fin färg.
  5. Tips: Vill du ha den frasig uppe på så tag och blanda havregryn med flytande smör och lägg överst.Då ska du inte lägga det andra smöret på.
  6. För dig som är sockersjuk ät äpplekakan med vispad grädde eller osötad vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.