Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria morotsbakelser

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ingen skillnad i smaken utan vanligt socker och så mycket nyttigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna fint. Skålla, skala och finhacka mandeln. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och sötningsmedel i en skål.
  2. Hacka i smöret till en grynig massa, tillsätt morötter och ägg. Blanda till en jämn smet och bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna (25x30 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter på 175 grader.
  3. Stjälp upp den färdiga kakan på nytt bakpapper och drag av bakpappret från gräddningen. Låt kallna under duk.
  4. Glasyr: Rör ost och smör. Smaksätt med sötningsmedel. Bred ut krämen över kakan och garnera med rostade mandelspån. Skärs i lämpliga bitar

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mistys 17 oktober 2010

    Ledsen att behöva säga det men......baka inte dessa. De smakade inte alls bra, tvärtom och varför blanda i smör i philadelfiaosten? Det blev ju bara klumpar av smör som inte ville lösa upp sig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.