Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria småkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkla att baka och man kan även ha degen färdig i kylen för att baka av kakorna vid ett senare tillfälle...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ner alla ingredienser till degen i matberedaren och kör med kniven på full hastighet tills degen blandat sig ordentligt.
  2. Ta upp halva degen, forma till en rulle.
  3. Tillsätt en matsked kanel i matberedaren och kör tills degen ser marmorerad ut.
  4. Ta upp den degen och forma till en rulle. Lägg båda rullarna i kylen, minst en halvtimme.
  5. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn)
  6. Skiva kanelrullen (ca en halv centimeter tjocka skivor) och lägg på en bakplåstpapperbeklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Den icke smaksatta rulle skivas och penslas med uppvispat ägg och doppas i kokos. Gräddas också i tio minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bodinskan 28 november 2011

    Hur gär man med vaniljstången som skall ligga med sötningsmedlet?

  • Erajscha 29 november 2011

    Man bara tar en biot vaniljstång, snittar upp den och lägger den i en glasburk, sen fyller man på med sötningsmedel, till exempel canderell. Sen får den stå så i skafferiet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.