Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos- och punsch sockerkaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Har återskapat detta recept som fullkomligen gick upp i rök och sot för drygt ett år sedan (receptbok på spisen, fel platta påslagen, mycket rök och sot, men som tur var inga lågor). Jag med mitt dåliga minne lyckades komma ihåg, sockerkakan var lika god och smakade precis som förut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smält smör och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner punschen och kokosen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör sist ner det smälta smöret.
  5. Häll smeten i en smord och bröad 1 ½ liters sockerkaksform. Grädda sockerkakan längst ner på första falsen i ca 40-45 minuter.
  6. Låt kakan svalna, garnera sedan med florsocker glasyren.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vonny 22 juli 2009

    Tack för receptet på en smarrig sockerkaka den är bara så god

  • gds877 23 januari 2010

    Tycker om kokos, sedan punch på detta, så gott det blev, en favorit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.