Det finns lika många recept på sockerkakor som det finns husmödrar. Denna saftiga variant toppas av en len vaniljglasyr och färska bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
- Tillsätt gräddfil och blanda tills du har en fluffig smet. Blanda ner citronskalet.
- Smöra och mjöla en form. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 40 minuter i mitten av ugnen.
- Låt kakan svalna något i formen innan du vänder upp och ner på den på ett galler. Låt svalna helt.
- Vispa samman florsocker och smör med en elvisp. Blanda mjölk och vaniljsocker. Rör ner mjölken i smörblandningen. Vispa långsamt med elvispen.
- när mjölken är helt blandad med smörkrämen kan du vispa allt på hög hastighet ett par minuter, tills glasyren är fluffig. Låt glasyren stå i rumstemperatur.
- Lägg kakan på en tallrik och bred krämen över kakan. Garnera med bären.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar