Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med vaniljglasyr och bär

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det finns lika många recept på sockerkakor som det finns husmödrar. Denna saftiga variant toppas av en len vaniljglasyr och färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
  3. Tillsätt gräddfil och blanda tills du har en fluffig smet. Blanda ner citronskalet.
  4. Smöra och mjöla en form. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 40 minuter i mitten av ugnen.
  5. Låt kakan svalna något i formen innan du vänder upp och ner på den på ett galler. Låt svalna helt.
  6. Vispa samman florsocker och smör med en elvisp. Blanda mjölk och vaniljsocker. Rör ner mjölken i smörblandningen. Vispa långsamt med elvispen.
  7. när mjölken är helt blandad med smörkrämen kan du vispa allt på hög hastighet ett par minuter, tills glasyren är fluffig. Låt glasyren stå i rumstemperatur.
  8. Lägg kakan på en tallrik och bred krämen över kakan. Garnera med bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.