Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kardemumma och kanel sockerkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god sockerkaka till kaffet ,kan serveras även till vispad grädde. Den har lite smak av pepparkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg ,socker och vaillinsocker. Koka upp vattnet så det bubblar och häll i oljan. häll det i äggsmeten. Blanda i kardemumman och kanelen, rör om. Till sist blandar man i vetemjölet och bakpulvret.
  2. Grädda i 200g rader ca 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • janne_karegard 3 april 2010

    Mumsig kaka som inte går av för hackor, det var inte sista gången jag gjorde den.

  • faldoroc 11 november 2012

    40 minuter i mitten av ugnen gjorde kakan bränd... Antingen längre ner eller mindre tid.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.