Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Vanlig sockerkaka blir som ny med ett lager mandelmaräng på toppen. Resultatet blir ett läckert bakverk som passar både vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skålla och skala mandlarna till marängtäcket. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner mandlarna i det kokande vattnet. Dra kastrullen åt sidan och låt mandlarna ligga ett par minuter. Inte för länge för då blir de sega.
  2. Häll bort vattnet och skölj mandlarna med kallt vatten. Tryck ut mandlarna ur skalet. Hacka sedan mandeln fint och ställ åt sidan.
  3. Gör bottnen: Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggulorna. Rör ner mjölken i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten.
  4. Smörj en ugnsfast form, ca 25x25 cm, och häll i smeten. Grädda bottnen 15 minuter.
  5. Förbered marängtäcket medan bottnen gräddas. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner sockret medan du fortsätter att vispa. Vänd försiktigt ner den finhackade mandeln.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och bred mandelmarängen över bottnen. Ställ in kakan igen och grädda ytterligare 20 minuter.
  7. Låt kakan svalna. Sikta lite kakao över kakan innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Europe 1 december 2011

    Drömgod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.