Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med vaniljfyllning

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Denna superenkla kaka har jag gjort många, många gånger och är alltid lika uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Ägg och socker vispas mycket pösigt. Därefter tillsättes vatten, mjöl och bakpulver. Häll i smord form och grädda i 30 min.
  3. Under tiden kokas smör och mjölk i cirka 2 min i en kastrull och när denna har tagits från värmen vispas vaniljsockret i.
  4. Dela den ljumma kakan i två delar och dränk bottnarna med fyllningen, lägg därefter ihop bottnarna igen och låt svalna. Sikta florsocker över kakan och servera.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gunsan41 28 mars 2008

    detta måste väl vara receptet på "Sverigekakan" ?? den är jätte god

  • birlar61 26 oktober 2008

    Denna sockerkaka har vi gjort otaliga gånger. Alltid mycket god och poppulär. Vi brukar även använda detta recept som tårtbotten. Vi delar då kakan i tre delar. En med vaniljfyllningen och den andra med bär och lite grädde. Tårtan blir saftig och hög.

  • eva_jonte 2 juni 2010

    Kan man göra den några dagar innan och frysa in den?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.