Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med vinbär

 
Sockerkaka med vinbär Sockerkaka med vinbär
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god även dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, ca 30x40 cm. Smält smöret.
  2. Rör äggulor med socker. Tillsätt mjölk, smält smör, mjöl och vaniljsocker. Rör till jämn smet och bred ut den i en långpanna.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ned sockret. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandeln.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15-20min, eller tills marängen är torr och har fått lite färg. Låt kakan kallna. Dela kakan på mitten, i två delar.
  5. Vispa grädden. Lägg grädden på den ena kakhalvan och strö över vinbär. Lägg över den övre kakhalvan på den gräddade. Servera med extra bär runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.