Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka utan ägg

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

saftig kaka går att förända kakan och smaksätta den som man vill

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, låt svalna. Blanda i en bunke vetemjöl, socker, vaniljsocker, och bakpulver, tillsätt mjölk eller vatten. Blanda sist i matfettet. Häll smeten i en välsmord form, knappty 1½ l, ev beströdd med mannagryn eller krossade mandelspån. Grädda kakan på galler i ugnens nedre del i 175gr ca 45 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den på ett galler. Låt gärna kakan kallna under kakformen så behåller den sin saftighet. Förvara kakan i en burk eller i en plastpåse. Den går bra att frysa. Hållbarhet ca 6 månader.
  2. Tips! Väljer du mjölk som vätska får du bättre färg på kakan än med vatten.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • javelinx 10 februari 2009

    Jättegod kaka som man kan smaksätta som man vill. För att göra denna kaka så måste man ha minst en 2 liters form (om man inte vill skura ungnen som jag fick göra, använde en 1,5 liters form). Jag gick även ner till 2 tsk bakpulver, vilket funkade perfekt. Tyvärr sjunker kakan ihop efter ca 25 minuter i ugnen. Vet inte om det har med värmen att göra. Tar gärna tips från er som lyckats få en fin och jämn kaka.

  • javelinx 10 februari 2009

    Jättegod kaka som man kan smaksätta som man vill. För att göra denna kaka så måste man ha minst en 2 liters form (om man inte vill skura ungnen som jag fick göra, använde en 1,5 liters form). Jag gick även ner till 2 tsk bakpulver, vilket funkade perfekt. Tyvärr sjunker kakan ihop efter ca 25 minuter i ugnen. Vet inte om det har med värmen att göra. Tar gärna tips från er som lyckats få en fin och jämn kaka.

  • AnnaLenaN 20 mars 2009

    Hej! Har ett likadant recept här hemma och på det står det att man ska grädda i 200 grader i ca 45 minuter.

  • jenkson 28 juli 2009

    Jag har följt allt precis efter receptet och aldrig misslyckats med kakan. Min har alltid blivit bra och jätte god. Perfekt att göra tårta på med=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.