Sockerkaka från 1800-talet

Detta recept fick jag av min svärmor för många år sen när jag klagade över att sockerkakan alltid sjönk när man tog ur den ur ugnen. Denna sjunker inte. Hon hade fått det av sin mormor som levde på 1800-talet så dom kunde sin sak förr i tiden. Tror att hemligheten är att den inte innehåller varken smör eller mjölk som kan "tynga ner" Är en superbra bassockerkaka till det mesta ex långpannekakor, blåbärskakor, äppelkakor, saffranskaka, chokladkaka, muffins, tårtbottnar mm. Smaksätt den precis som du vill. Bara fantasin sätter gränsen. Dessutom känns den lite nyttigare utan margarin.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kak
Sockerkaka från 1800-talet
Källa: Misty09
Uppladdad av: Josses
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ dl varmt vatten
½ tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker

Betyg (4 röster)
Antal personer
10 st
Visningar:
10026
Sparat:
313

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst och vitt. Värm vattnet i micron lite mer än ljummet men inte till kokande.
Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker.
Blanda i mjölblandningen och vattnet i ägg och socker smeten. Rör så lite som möjligt, vispa inte.Tillsätt ev någon smaktillsats om man vill.
Smöra och bröa en form. Slå smeten i formen.
Grädda 175 grader 45 minuter

LIKNANDE RECEPT

Sockerkaka recept
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.