Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med citron

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en kakform. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter. Rör ner matfett och mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver i äggsmeten. Häll ner i formen. Grädda 1 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna en stund.
  3. Blanda citronsaft, vatten och florsocker. Lägg kakan på ett fat, gör lite hål och fyll med citronfyllningen. Servera kakan kall. Perfekt en varm sommardag!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.