Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med kiwi

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kiwibitarna i smeten gör kakan oerhört saftig och smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och vänd ner det i smeten. Tillsätt smält smör och mjölk och rör ihop allt till en slät smet. Smörj en sockerkaksform, ca 1½ liter med smör och strö över kokos.
  3. Skala kiwifrukterna, skär dem i tunna skivor och dela dem i bitar. Blanda ner bitarna i smeten och häll den i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Blanda florsocker och vatten, lite i taget till en lagom tjock glasyr. Ringla den över kakan och strö över strössel. Låt glasyren stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.