Chokladbitarna i smeten ger en extra touch på kakan. Oerhört saftig och mjuk kaka som håller sig färsk och god i flera dagar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret. Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, salt, bakpulver, smält smör och mjöl. Blanda ihop allt till en jämn smet, men inte för länge för då blir glutentrådarna starka och kakan seg. Rör försiktigt ner chokladbitarna när smeten är färdigvispad.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 minuter.
Låt kakan kallna i formen.
- Blanda ihop smält smör, vaniljsocker, florsocker och eventuellt vatten till en tjock massa som går att ringla över kakan.
- Ringla glasyren över sockerkakan och strö över riven kokos.
Publicerat den
21 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar