Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med smörkräm

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En festlig och god kaka

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker poröst.Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.Tillsätt sist det kokande vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Rör ihop smörkrämen under gräddningstiden. Pricka den varma färdiga kakan med en sticka och bred på hälften av krämen som smälter ner.Låt kakan svalna och bred på resten av krämen och strö på kokos.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • LillKocken 6 november 2008

    lagade denna kaka igår när jag skulle ha hem lite besök och alla tyckte den va jättegod! Tack för receptet!

  • miniinatta 31 juli 2011

    Riktigt god ! :)

  • anasofia1990 9 januari 2014

    Supergod! Jag och min sambo åt upp halva kakan redan första kvällen och dagen efter tog den slut :P Så mycket väl godkänd!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.