Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka utan ägg

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bra för den som inte tål ägg

Ingredienser

Instruktioner

Smörj 2 låga sockerkaksforma, 20 cm i diameter, täck bottnarna med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt eventuella mjölrester som finns kvar i sikten. Rör ner sockret. Tillsätt olja, vatten och vaniljessens. Rör med en träslev i ca 1 minut tills smeten är helt slät och fördela den sedan på de två sockerkaksformarna. Gädda i 180 grader ca 25-30 minuter eller tills kakorna släppt runt kanterna. Låt kakorna svalna i formarna, stjälp sedan upp dem och flytta dem till ett bakgaller. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Lägg den ena av de avsvalnade kakorna på ett serveringsfat. Täck ovansidan med sylt och bred ut den noga ända ut i kanten. Lägg den andra kakan ovanpå. Pudra över kakan med lite strösocker eller florsocker strax innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.