Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkringlor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Kringlorna penslas med smör och doppas i socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt, 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll i lite degspad och rör ut jästen i det. Tillsätt resten av degspadet.
  3. Rör ner socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den sedan i 18 lika stora bitar.
  6. Rulla ut degbitarna till smala, jämntjocka längder, ca 40 cm långa. Forma deglängderna till kringlor.
  7. Lägg kringlorna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Grädda kringlorna mitt i ugnen 8-10 miinuter. Pensla dem med smält matfett medan de fortfarande är varme och doppa dem sedan i strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ms_nina 17 augusti 2010

    Va tvungen att göra dessa två dagar på raken för att ungarna älskade dem. Suveräna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.