Kringlorna penslas med smör och doppas i socker.
Instruktioner
- Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt, 37 grader.
- Smula jästen i en bunke. Häll i lite degspad och rör ut jästen i det. Tillsätt resten av degspadet.
- Rör ner socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den sedan i 18 lika stora bitar.
- Rulla ut degbitarna till smala, jämntjocka längder, ca 40 cm långa. Forma deglängderna till kringlor.
- Lägg kringlorna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda kringlorna mitt i ugnen 8-10 miinuter. Pensla dem med smält matfett medan de fortfarande är varme och doppa dem sedan i strösocker.
Publicerat den
24 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Va tvungen att göra dessa två dagar på raken för att ungarna älskade dem. Suveräna.